Новини проекту
Найзахопливіші детективи для підлітка
Wizeclub Education: курси додаткової освіти в Україні
Що робити, якщо болить поперек
Онлайн академія Mate academy – від мрії потрапити в IT до першої роботи
Мобільні додатки для підтримки організації навчання та співпраці в освітньому процесі
Школа англійської для дітей: важливість навчання та як вибрати кращу школу
Хто такий Зевс?
Вивчаємо англійську за допомогою читання
Благодійність та соціальна відповідальність бізнесу
Як обрати надувний басейн?
Як створити і розкрутити групу у Фейсбуці без блокування
Практичні рекомендації по вибору школи англійської мови
Options for checking articles and other texts for uniqueness
Різниця між Lightning та USB Type-C: одна з відмінностей iPhone
Столична Ювелірна Фабрика
Відеоспостереження у школі: як захистити своїх дітей?
Чим привабливий новий Айфон 14?
Розширений пакет за акційною ціною!
iPhone 11 128 GB White
Програмування мовою Java для дітей — як батьки можуть допомогти в навчанні
Нюанси пошуку репетитора з англійської мови
Плюси та мінуси вивчення англійської по Скайпу
Роздруківка журналів
Either work or music: 5 myths about musicians and work
На лижі за кордон. Зимові тури в Закопане
Яку перевагу мають онлайн дошки оголошень?
Огляд смартфону Самсунг А53: що пропонує південнокорейський субфлагман
БЕЗПЕКА В ІНТЕРНЕТІ
Вітаємо з Днем Вчителя!
Портал E-schools відновлює роботу
Канікули 2022
Підписано меморандум з Мінцифрою!
Голосування
Як Вам новий сайт?
Всього 88 чоловік

16 днів проти насильства

Дата: 9 грудня 2022 о 11:23
Автор: Корець Г. В.
176 переглядів

Щорічно в Україні з 25 листопада по 10 грудня проводиться Всеукраїнська акція «16 днів проти насильства», яка з 1991 року підтримується міжнародною спільнотою. Шістнадцятиденний період акції охоплює наступні важливі дати: 25 листопада ‒ Міжнародний день боротьби із насильством щодо жінок, 1 грудня ‒ Всесвітній день боротьби зі СНІДом, 2 грудня ‒ Міжнародний день боротьби з рабством, 3 грудня ‒ Міжнародний день людей з обмеженими можливостями, 5 грудня ‒ Міжнародний день волонтера, 6 грудня ‒ вшанування пам’яті студенток, розстріляних у Монреалі, 9 грудня ‒ Міжнародний день боротьби з корупцією, 10 грудня ‒ Міжнародний день прав людини. Мета акції – привернення уваги суспільства до проблем подолання насильства у сім’ї, жорстокого поводження з дітьми, протидії торгівлі людьми та захисту прав жінок.

    У Славутицькому ЗЗСО №3 І-ІІІ ступенів акція проходили інформативно, насичено, цікаво. Було оформлено інформаційний куточок та виставку малюнків, проведено години спілкування, бесіди, тренінги, зустрічі,  анкетування, переглянуто тематичні відеоматеріали та створено буклети, презентації.  

    Для профілактики проявів насилля було проведено зустріч 6-А,Б класів з інспектором сектору ювенальної превенції відділу превенції Вишгородського РУП ГУПН в Київській області, капітаном поліції Лілією Байовою, Інспектор поспілкувалася з учнями, розповіла про види насилля, відповідальність перед законом та механізм діїї жертви у випадку насилля. Для учнів 5-А,Б класів соціальним педагогом школи Тетяною Щегольковою було проведено виховну годину «Мій улюблений світ без насильства». Інтерактивне заняття «Не допускай насилля над ближнім» провела Оксана Товста для учнів 11 класу. Любов Туровець переглянула з учнями 2-А класу відеоролик «Мій світ без жорстокості», а Олена Мишко з учнями 1класу «Зіпсоване яблуко».

    До Всесвітнього дня боротьби зі СНІДом педагог-організатор Ірина Козинець провела анкетування старшокласників щодо обізнаності про ВІЛ/СНІД та усвідомлення цієї проблеми, результати якої було узагальнено та опрацьовано з учнями. Наталія Поспішна виготовила буклети з учнями 9-Б класу «Молодь за здоровий спосіб життя».

  До  Міжнародного дня людей з обмеженими можливостями Валентина Симонова поспілкувалася з учнями 7-А класу про проблеми людей з інвалідністю «Будемо не байдужі до чужого горя». Олена Дейнеко та Олена Клименко відповідно з учнями 5А та 10 класів обговорювали «Толерантність у сучасному світі» та «Чи легко бути толерантним?». Надія Базилєва провела тренінг для 8-Б класу «Розвиток культур толерантності сучасної молоді».

    До Міжнародного дня волонтера Наталія Маркіна організувала зустріч з волонтерами для учнів 8-А класу «Супергероєм може стати кожен», де в теплій дружній атмосфері вони розповіли, як допомагають наближати Перемогу. Бесіди у 9-А та 7-Б «Маленькими кроками до великого волонтерства» та  «Волонтер – професія чи поклик душі?» провели Валентина Можега та Марія Мамикіна. Також відбувся у закладі патріотичний майстер-клас під керівництвом Ірини Козинець з виготовлення маскувальних сіток «Наближаємо Перемогу!»  для всіх охочих.

  До Міжнародного дня прав людини вчитель правознавства Наталія Кулачок інформувала учнів  9-А та 9-Б про «Права цивільних осіб в умовах воєнного часу. Також проведені бесіди у 3-А класі «Я маю право» (Ірина Федорова), у 5-Б «Що таке права людини? Чому вони важливі?» (Тетяна Шевчик), Учні 6-А, 6-Б класів створили презентації «Права людини у вільній країні» разом з Ганною Корець. Тематичними були ранкові зустрічі у 2-Б «Великі права маленької дитини» (Валентина Трейтяк),  у 3-Б «Я маю право» (Оксана Ігнатенко),  у 4-А «Мої обов’язки» (Наталія Сміян), «Я і мої права», у 4-Б «Я і мої права».

Коментарі:
Залишати коментарі можуть тільки авторизовані відвідувачі.